even voorstellen

Yolanda Turksema is naast orthomoleculair diëtist ook afgestudeerd als gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Maastricht. In mijn praktijk bundel ik mijn kennis en ervaring.

Na jaren gewerkt te hebben in het wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijk onderwijs én medische ethiek, ben ik teruggekeerd naar mijn oorspronkelijke vak: diëtist. In aanvulling daarop heb ik orthomoleculaire (voedings)therapie gestudeerd. Ik hou van het vergaren van kennis en vind het doodzonde dat veel kennis uit de wetenschap op de plank ligt stof te vergaren voor het eindelijk in de zorg geïmplementeerd wordt. Juist die combinatie van kennis maakt dat ik nét dat beetje meer kan bieden.

Ik ben groot voorstander van 'natuurlijk' en mochten supplementen nodig zijn ter ondersteuning van de behandeling, dan geef ik dit aan. Uiteraard houd ik daarbij rekening met jouw wensen en mogelijkheden om deze al dan niet in te zetten.

Met betrokkenheid en een weloverwogen houding sta ik in voor een persoonlijke benadering. Ik luister naar je, neem de tijd voor je en ik neem je klachten serieus. Het draait immers om jou! 

Ik geniet van het moment waarop je merkt dat je klachten minder worden, je fitter voelt of minder medicijnen hoeft te gebruiken. 


Janou Lemmerling heeft zich na haar opleiding Voeding & Diëtetiek gespecialiseerd tot orthomoleculair diëtist en epigenetisch therapeut. Met haar persoonlijke aandacht en adviezen helpt ze mensen zichtbaar resultaat te bereiken en zich beter te voelen.

‘Met mijn passie voor voeding en fysiologie én daarbij mijn gedrevenheid voor het vergaren van kennis, volg ik de wetenschappelijke literatuur op de voet. Hierdoor kan ik net dat beetje meer bieden. Door aanpassingen in het eetpatroon, soms aangevuld met supplementen zie ik veranderingen in het lichaam optreden. Het maakt vaak een groot verschil in hoe mensen zich voelen, zowel mentaal als fysiek. En dat geeft een kick! Voor de klant zelf, maar ook voor mij.

We eten zo’n drie tot vijf keer per dag, dan is het een gemiste kans als we onze voeding niet als medicijn inzetten. En zo moeilijk is het niet. Ik voorzie je van praktische handvaten én gerechten die met gewone ingrediënten eenvoudig en snel gemaakt kunnen worden.’


Kwaliteitsverschillen vitaminen en mineralen

Kwaliteitsverschillen vitaminen en mineralen

Er zijn periodes dat er veel...

Fermenteren

Fermenteren: Simpel en gezond.

Een paar weken geleden ben ik weer groente...

Lekkende darm

Medio dit jaar publiceerde ’Nieuws voor diëtisten’ het artikel ‘De “Leaky gut” bestaat echt’<...

Donkere kringen en wallen onder je ogen

Vanochtend kreeg ik een klant op consult, die ik vorige keer had gezegd ‘Zou je dat nou wel doen,...

Een burn-out tegengaan met je voeding.

Enkele weken terug was er van alles te doen op tv over depressie. ‘Deprestival’ en de ‘Depressie...

Hoe zit dat met verzurende voeding en je gezondheid?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een verzurend voedingspatroon de gezondheid op de la...

Dieetkosten aftrekken van de belasting? Dat kan.

Nu de belastingaangiftes weer ingevuld moeten worden is het handig als je weet dat je dieetkosten...

Zwarte bonen brownies

Veganistisch recept dat iedereen lekker vindt én binnen 45 minuten klaar is.

Veel mensen z...

Grotere en zwaardere kinderen door antibiotica

Antibiotica stimuleren de groei van kinderen, zowel in hun lengte als in hun gewicht. Dat geldt m...

Janou Lemmerling komt de praktijk versterken.

Janou heeft in 2017 haar Bachelor Voedingskunde en Diëtetiek behaald aan de Hogeschool van Arnhem...